W marcu obchodziliśmy w naszym przedszkolu „Zielony Tydzień”. Poznawaliśmy wartości odżywcze wybranych  warzyw i owoców, takich jak jabłka, sałata, szczypiorek, papryka i ogórek.

 

 tworzymy strony do dziennika Zdrowo jemy zdrowo żyjemy

 

Tworzyliśmy strony do dziennika „Zdrowo jemy zdrowo żyjemy”, utrwalając wiadomości na temat wzrostu, zawartości witamin, soli mineralnych, oraz ulotki zachęcające do zdrowego żywienia, które rozdawaliśmy przechodniom podczas spacerów.

 

 robimy zielone kanapki

W grupach przygotowywaliśmy zielone kanapki oraz zakładaliśmy ogródki.

 

 wizyta Pani ze sklepu ze zdrową żywnością

 

Odwiedziła nas również pani ze sklepu ze zdrową żywnością. Omówiła dzieciom  poszczególne  piętra piramidy zdrowego żywienia oraz uświadomiła dlaczego tak ważne jest spożywanie zdrowych ekologicznych produktów.

 

 warsztaty z rodzicami

 

Odbyły się również warsztaty z rodzicami pod hasłem ”Wiosna w ekologicznej kuchni”, na których wykonywaliśmy z rodzicami sałatki na bazie zielonych warzyw i owoców

 

 

Magdalen Grzanek

Przedszkole Miejskie Nr 208 w Łodzi

 

 

Zredagował Włodzisław Kuzitowicz

 



Komentarze niedostępne